WIE BEN IK ?

Mijn naam is Annemarie Boom. Ik ben geboren en getogen in Utrecht. Na veel omzwervingen in andere delen van het land en tijdelijk gewoond en gewerkt te hebben in het buitenland, heb ik nu mijn stek gevonden in de Bilt.

 

Van oorsprong ben ik fysiotherapeute. In de fysiotherapiepraktijk kom ik regelmatig psychische klachten tegen als gevolg van spanningen en stress. Hierdoor o.a. raakte ik geïnteresseerd in de samenhang tussen lichaam en geest. Ik heb mij hierin verder verdiept.
Door mijn jarenlange ervaring in de hulpverlening eerst als fysiotherapeute en vervolgens als ontspanningstherapeute en ademtherapeute, hulpverlener in de complementaire zorg en persoonlijk begeleider, ben ik bewust geworden van de totale aanpak. Een mens heeft niet een lichaam of een geest. Een mens is een geheel. Dit concept staat voortdurend centraal in mijn werk.
Daarnaast heb ik jarenlang als onderzoeker in de zorg gewerkt en vrijwilligers werk gedaan als lid van de cliëntenraad en de centrale cliëntenraad van een verpleeghuis. Naast mijn werk en vrijwilligerswerk in de gezondheidszorg ben ik van 1996 tot heden mantelzorger.

Als professional en als ervaringsdeskundige ben ik betrokken bij mensen met een traumatische aandoening en achtergrond. In het bijzonder bij slachtoffers en daders van emotioneel en/of fysiek geweld in een relationele sfeer. Deze doelgroep raakt vaak tussen de wal en het schip, men kan niet voldoende voor zichzelf opkomen en wordt derhalve vaak verkeerd begrepen. Mensen worden vaak als identiek benaderd en behandeld. Een individuele kijk op de mens en zijn achtergrond zijn van essentieel belang voor een goede hulpverlening. Ik maak mij hard voor hun belangen.