Nieuws

Krantenbericht

DE BILT – Fakir  Niels gaf onlangs een spectaculair optreden op het kinderspeelplaatsje op De Akker. De 83-jarige Annie Goorkate, die 16 jaar in verpleeghuizen gewoond heeft en die sinds ruim een jaar bij haar dochter Annemarie Boom thuis woont, had dit optreden gewonnen. 
De familie Mellema is de drijvende kracht achter de Stichting Naomi. Vrijwilligers van deze stichting treden op voor allerlei groepen zoals bewoners van verpleeghuizen en kinderen met een beperking. Naomi had dit optreden verloot in verband met het 15 jarig bestaan van de stichting. Annie en haar dochter hadden besloten het optreden aan de buurtkinderen aan te bieden.

Spijkerbedden
Samen met zijn zoon liet Niels aan Annie en veel kinderen uit de buurt en hun ouders zien hoe een echte fakir op spijkerbedden ligt, zwaarden inslikt en op glas kan lopen. Het hoogtepunt was het spuwen van vuur. Met veel ‘ah’s’ en ‘oh’s’ van het publiek schoot hij, veilig vanachter een hek bij de kinderspeelplaats op de Akker, metersgrote vlammen de ruimte in. Naar de zin van het enthousiaste publiek en met name van Annie zelf was het optreden veel te snel afgelopen.
Voor meer info over de activiteiten van de stichting Naomi: zie www.stichtingnaomi.nl 
Stichting Naomi Theatergezelschap met een Staartje heeft zich ten doel gesteld om kinderen en volwassenen in ziekenhuizen en instellingen met hun gedachten even uit de zorg te halen. Dit doet ze door middel van theater of toneelstukken of als typetjes door de instelling te lopen.

Bron: http://www.deweekkrant.nl/pages.php?page=2329647

Artikelen waar ik in ben verschenen:

Ontmoeting tijdens het congres ‘Inspiratiedag 100% zorg’ in Utrecht, op 16 juni 2015, met  Martin van Rijn Staatssecretaris VWS en Minister Edith Schippers van VWS. Hier vindt u een korte video film en verslag van de dag.

Uitzendingen waar ik in ben verschenen

11 oktober 2011: Eén vandaag: Instellingen zeggen zorg op van lastige bewoners.

7 november 2014: Eén vandaag: Verpleeghuiszorg onder vuur

1 mei 2008: Eén vandaag: Aangifte tegen verpleeghuis

2 mei 2008: Eén vandaag: Meer misstanden verpleeghuizen